JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. När Elektroniktidningen griper in...
...så får Internetorganisationen IPSO igång sin server i Denver igen.
Den internationella internetorganisationen IPSO Alliance, drivande bakom Internet of Things-utvecklingen, var pinsamt nog självt nedkopplad i flera dagar. Det var Elektroniktidningens läsare som gjorde IPSO uppmärksammat på problemet och Elektroniktidningens redaktör Jan Tångring som hjälpte till att få upp IPSO på nätet igen.

IPSO Alliance har ett 60-tal medlemmar, varav många tillhör internet- och mobilvärldens adelskalender, bland annat Ericsson som har eget folk både i styrelsen och som teknikexperter. Svenska medlemmar är också forskningsbolaget Sics, Luleå tekniska universitet och Wisenet vid Uppsala universitet.

IPSO Alliance uppgift är att se till att allt fler funktioner använder sig av internet.

Elektroniktidningen skrev på torsdagen en artikel om att IPSO Alliance nu släppt reglerna och anmälningslistorna för IoT-tävlingen IPSO Challenge 2013, som handlar om att ta fram nya idéer för det som kallas för Internet of Things IoT. (länk)

Problemet var att länkarna till anmälningssidorna inte fungerade - och efter ett tag gick hela IPSO-sajten ned.

Då slog Elektroniktidningens läsare larm och Elektroniktidningens redaktör Jan Tångring uppmärksammade IPSO om vad som hänt.

Vad gjorde du egentligen?

– Jag tipsade IPSO och då bad dom mig kolla upp vissa saker - hur internet mådde mellan dem i Denver och mig i Linköping och redaktionen i Stockholm. Det blev problem i samband med att dom höll på att flytta sin server. Och jag hjälpte till och gjorde en "reverse-trace" från Denver till Linköping, säger Jan Tångring.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)