JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Seminarium om produktansvar
Tillverkar, importerar eller säljer du el- och elektronikprodukter? Då finns det en rad EU-direktiv du måste ha koll på. För att sprida information men även svara på konkreta frågor arrangerar Marknadskontrollrådet ett heldagsseminarium den 25 april.
– Vi kommer att ha två representanter på plats från Elsäkerhetsverkets Avdelning för produkter. Till oss kan man komma och ställa frågor om bland annat de nya direktiven för lågspänning LVD, elektromagnetisk kompatibilitet EMC och elektriska utrustningar för explosionsfarlig miljö ATEX, säger Fredrik Kagerud, som är inspektör på Elsäkerhetsverket, i ett pressmeddelande.

Seminariet ska ses som ett tillfälle att träffa representanter från branschorganisationer och myndigheter och få svar på frågor såsom: Vad säger regelverket? Vad gör myndigheterna för att motverka snedvriden konkurrens? Vad står CE-märkning för? Vad gäller vid import från tredje land? Vad kan myndigheter samt branschorganisationer göra för att hjälpa ditt företag?

Seminariet som är kostnadsfritt går av stapeln torsdag den 25 april, klockan 10.00–16.00 på Nalen i Stockholm. Anmälan och programmet finns här (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)