JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mutan i Rumänien var förskingring
Den före detta chefen för Ericssons kontor i Rumänien tvingas nu betala tillbaka uppemot 50 miljoner kronor till sin förra arbetsgivare efter ett beslut i Svea Hovrätt.
Ericsson hävdar att den tidigare landschefen i Rumänien fört över stora summor till sitt eget bankkonto, bakom ryggen på Ericsson.

Men den förre Ericssondirektören hävdar att pengarna använts till mutor, så kallade kickbacks, vilket skulle vara en förutsättning för att göra affärer i Rumänien på 1990-talet.

Ericsson å sin sida förnekar att några kickbacks alls förekommit och att mannen hade använt pengarna utan Ericssons vetskap och utan att ha rätt till dem.

Tvisten gick till skiljedom där skiljenämnden kom fram till att några kickbacks inte hade kunnat visats, skriver nyhetsbrevet Dagens Juridik.

Beslutet i skiljenämnden blev att den förre Ericssondirektören skulle betala tillbaka 7,2 miljoner dollar plus 253 000 euro plus ränta till Ericsson.

Men mannen överklagade skiljedomen till Svea Hovrätt som nu ger Ericsson rätt och dömer mannen att också betala Ericssons rättegångskostnader.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)