JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cadence köper Evatronix
EDA-jätten Cadence fortsätter fylla på sitt IP-bibliotek. Efter Denali, Cosmic Circuit och Tensilica köper Cadence polska Evatronix. Företaget tillför bland annat IP-block för USB, MIPI, displayer och datalagring.
Att det blir allt viktigare för EDA-företagen att inte bara tillhandahålla verktyg utan att också IP-block visar Cadences framfart de senaste åren. Trenden hänger samman med att kunderna vill köpa IP-block som garanterat fungerar som de ska i den tänkta halvledarprocessen så att de kan ägna sig åt delar som skapar mervärde.

När det gäller processorer samarbetar Cadence liksom konkurrenterna med Arm. För andra IP-block – allt från databussar till minneshantering – har Cadence samlat på sig egen IP.

Köper av Denali för ganska precis tre år sedan gav bland annat tillgång till verktyg och IP-block för en rad subsystem, som exempelvis NAND-minnen, DDR SDRAM, USB och PCI Express (länk). Köpesumman var närmare 2,5 miljarder kronor. Ungefär lika mycket fick Cadence betala när företaget i mars köpte Tensilica (länk).

– Tensilica köpte vi för att det tillför specialprocessorer för ljud, video, geststyrning eller andra funktioner som huvudprocessorn inte kan hantera, säger Martin Lund på Cadence.

Köpet av indiska Cosmic Circuit, som ännu inte är helt slutfört, tillför bland annat analog- och blandsignalkunskap liksom delar för MIPI och USB2/3.

Nu fyller Cadence igen hålen för bland annat USB 2 och 3 genom förvärvet av Evatronix. På köpet får man IP-block för 8051, NAND-flash, SDIO och multimedia. Det polska företaget har cirka 60 anställda och ett par hundra kunder.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)