JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Programmera radiochipet från webbläsaren

Programmera radiochipet från webbläsaren

Det hajpade mjukvaruföretaget Thingsquare släppte nyligen källkoden till Thingsquare Mist. Nu är man på väg ut med Thingsquare Code som gör det möjligt att programmera styrkretsar för Internet of Things över webben.
– Alla utvecklare vet hur meckigt det är att programmera hårdvara med utvecklingskort, usb-kablar,  kompilatorer och installation av verktygskedjor. Med Thingsquare Code har vi skapat en utvecklingsmiljö direkt i webbläsaren och gör det möjligt att trådlöst programmera styrkretsar och skriva appar för Internet of Things över Internet.

Det säger Roger Bergdahl, en av grundarna till Thingsquare, till Elektroniktidningen.

Han flaggade för ett par dagar sedan att Thingsquare Code är på gång och att det är en prenumerationstjänst. Men han säger till Elektroniktidningen att den ännu inte är släppt.

– Den blir tillgänglig i samband med att man köper programmerbara radiochips av våra partners Texas Instruments, STMicroelectronics och Redwire. Man köper ett startkit där Thingsquare Code ingår,  säger Roger Bergdahl.

Thingsquare har på sin hemsida lagt upp en enkel genomgång av hur Thingsquare Code fungerar med möjligheter att testa utan att ha någon hårdvara tillgänglig. (Länk)

Programvaran Thingsquare Mist är en extremt kompakt routerprogramvara som inte behöver mer än 4 kByte minne för att ansluta trådlösa Thingsquare Mist-nät till Internet. Varje Mistpryl har en batteridriven, strömsnål radio som kommunicerar med andra Mistprylar och med Mistroutern.

Den öppna källkoden för Thingsquare Mist har support för ett antal styrkretsar och tranceivers från Texas Instrument och ST Microelectronics, som var först med att inleda partnerskap med Thingsquare. Nu är också det lilla amerikanska hårdvaruföretaget Redwire med på båten.

Läs här vad Elektroniktidningen skrivit om Thingsquare. (Länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)