JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Var femte Anotoanställd i Lund får gå

Var femte Anotoanställd i Lund får gå

25 anställda plus ett antal konsulter får gå från Anoto i Lund när mjukvaruutvecklingen flyttas till Storbritannien. Kvar i Lund blir FoU-enheten med inriktning på hårdvara.
Anoto varslade i dag om neddragningar vid huvudkontoret och utvecklingsavdelningen i Lund när den svenska verksamheten förändras till en forsknings- och utvecklingsenhet med inriktning på hårdvara.

Utvecklingen av mjukvara till den digitala pennan kommer att förläggas till kontoret i Storbritannien och ansvaret för underleverantörskedjan flyttas till Kina.

Anoto har i dag 130 anställda i Lund och den planerade neddragningen med 25 anställda innebär att nästan var fem anställd får gå.

Den Lundabaserade delen av Anotos organisation kommer även fortsättningsvis vara ansvarig för utvecklingen av kommande generationer av hårdvara för Business Solutions samt support av OEM partners med verksamhet inom val, utbildning och skärm, skriver Anoto i ett pressmeddelande.

Anoto grundades 1999 av den välkände serieentreprenören och uppfinnaren Christer Fåhraeus. Han lanserade en penna med inbyggd kamera och radiosändare och ett unikt rutmönstrat papper som gör att en handskriven text kan digitaliseras och vidarebefordras över internet.

Under några år kunde Anonto göra affärer enbart med den lilla kameran, som Sony Ericsson gjorde en extern kameramodul av till sina mobiltelefoner när utvecklingen av digitalkameror i mobilerna var i sin linda.

Under internetboomen i slutet av 1990-talet och de första åren på 2000-talet var Anoto ett glödhett företag.  Men utvecklingen av tekniken och affärerna tog lång tid och glöden kring Anoto svalnade så sakteliga.

Det största användningsområdet för Anotos digitala internetpenna i dag är inom blanketter av olika slag, bland annat inom sjukvården.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)