JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk tankesmedja lyfter med Nasa
Uppstartsföretaget Bruhnspace i Uppsala – grundat av entreprenören Fredrik Bruhn – har rekryterat två tidigare forskningschefer från den amerikanska rymdstyrelsen Nasa.
Konsultbolaget Bruhnspace grundades för knappt ett år sedan av Fredrik Bruhn, som tidigare grundat satellitbolaget ÅAC Microtec, robotspecialistien Rotundus samt friskvårdsföretaget Visual Health.

Det nya företagets affärsidé är att fungera som en tankesmedja med mål att erbjuda tekniska expertutredningar av autonoma system samt projektledning, systemanalys, systemdefiniering och upphandlingsstöd.

– Vi har en extremt hög kompetensnivå i företaget och åtar oss bara mycket speciella studier och forskningsnära produktutveckling. Det kan röra sig om rena pappersstudier, avancerad uppdragsforskning eller produktutveckling i nära samarbete med nationella och internationella universitet och forskningscentra, säger Fredrik Bruhn i ett pressmeddelande.

John Hines och Thomas George är två personer som just knutits till företaget.

John Hines har tidigare varit teknisk chef vid Nasas forskningscenter Ames Research Center i Silicon Valley, medan Thomas George har varit mikro/nanossystemforskningschef för Nasas forskningscenter Jet Propulsion Laboratory.

Likaså har företaget attraherat några ännu ej namngivna svenska specialister inom robotik och inbyggda system.

– Det är mycket spännande att vi lyckats knyta till oss båe internationella och nationella profilpersoner med tunga nätverk och väldigt mycket kompetens vilket gör att vi kan hålla en unik kvalitetsstämpel, säger Fredrik Bruhn.

Hittills har företaget bland annat fått en beställning från Försvarets Materielverk på en studie som ska belysa framtidens förväntade prestanda för småsatellitsystem bortom 2040.



MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)