JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ingen startknapp i Windows 8.1

Ingen startknapp i Windows 8.1

I går offentliggjorde Microsoft tiderna för releasen av det uppdaterade operativsystemet Windows 8. Men den efterfrågade startknappen, som i tidigare Windowsversioner, tycks inte återkomma.
Officiellt releasedatum för Windows 8.1 är den 17 oktober för befintliga Windows 8-användare som gratis kan ladda ned uppdateringarna från Windows Update och den 18 oktober för nya användare som får köpa programmet på Windows Store.

Microsoft säger att man lyssnat på den massiva kritiken mot det annorlunda gränssnittet i Windows 8 och gjort många förändringar, men man verkar inte ha böjt sig för kraven att få tillbaka den gamla navigeringskartan som finns i Start-funktionen på tidigare Windowsversioner.

Enligt Tech News World har app-funktionerna förbättrats, till exempel fotoappen, musikappen, videoappen och Internet Explorer. Dessutom tillkommer flera nya appar.

Sökmotorn Bing Search uppges ha uppdaterats, multitaskingfunktionerna har förfinats och det kommer att finnas fler möjligheter till personliga inställningar och möjlighet att flytta inställningarna mellan olika datorprylar.

– Men det blir inga stora strukturella gränssnittsförändringar, säger Wes Miller, analytiker på Directions on Microsoft, till Tech News World. Det man kan vänta sig ligger inom områdena säkerhet, pålitlighet och performance.

Se sajten The Verges test av den senaste testversionen av 8.1.

Läs tidigare artiklar om Windows 8.1. Länk 1. Länk 2. Länk 3.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)