JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 160 miljoner till plastminnet från Linköping

Thin Film Electronics tar in knappt 160 miljoner kronor i nytt kapital. Pengarna kommer från Invesco och ger det brittiska riskkapitalbolaget en ägarandel på 13,3 procent.
- Pengarna ska användas för att accelerera vår ambitiösa satsning framåt, säger Thin Films vd Davor Sutija i ett pressmeddelande.

Företaget startade som en avknoppning från universitetet i Linköping i mitten av 90-talet. Efter många år av utvecklingsarbete håller företaget nu på att bygga upp en produktionslina för tryckt elektronik. Det sker i två steg, först en mindre arkmaskin och under hösten ska en 13 meter lång rulle-till-rulle-maskin tas i bruk.

Det berättade Thinfilms teknikchef Christer Karlsson för Elektroniktidningen strax före sommaren (länk).

I dag trycker Thinfilm sina plastminnen hos företaget Inktec i Sydkorea. Man använder Inktecs silverbaserade "bläck" för att skapa elektroder och Thinfilms ferroelektriska polymerer för att skapa minnesceller.

Men när den nya produktionsutrustningen i Linköping är på plats någon gång under fjärde kvartalet i år ska Thinfilm även kunna trycka transistorer på plastfilm för att kunna sammanbinda minnen och sensorer.

Med den nya utrustningen kommer Thinfilm att ha kapacitet att trycka 50 miljoner elektroniska etiketter årligen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)