JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tillförlitlighet och hållbarhet i fokus på Productronica
Produktionsmässan Productronica, som går av stapeln 12 till 15 november i München, ägnar tillförlitlighet och hållbarhet särskild uppmärksamhet med specialutställningar inom områdena fordonselektronik och renrumsteknik.
För biltillverkarna har elektroniken blivit ett allt viktigare verktyg för att särskilja sig från konkurrenterna. Elektroniken används till det mesta från motorstyrning och multimedia till belysning och säkerhetssystem. Men i motsats till annan konsumentelektronik ställs betydligt större krav på tillförlitlighet i form av lång livslängd och tålighet mot allt från vibrationer till kyla.

Biltillverkarna tvingas också förhålla sig till ökade krav på hållbarhet i form av bland annat lägre koldioxidutsläpp och mindre miljöpåverkan.

Fordonsindustrin har fått en egen scen i hall B2.

Även elektronikproduktion i renrumsmiljö har fått en egen scen i hall B2. Där går det att lära sig allt från hur man bygger ett renrum, vilka krav som ställs på ventilationen, vilka kläder som personalen behöver ha till hur man kan nyttja robotar i renrumsmiljöer. Men också olika aspekter på hur man övervakar renrummet för att upptäcka eventuell kontaminering. Olika presentationer blandas med praktiska demonstrationer på scenen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)