JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Allt-i-ett-datorn lyfter svenska Nuiteq

Allt-i-ett-datorn lyfter svenska Nuiteq

Pekskärmsföretaget Nuiteq i Skellefteå har skrivit ett samarbetsavtal med Intel om att Nuiteqs pekskärmsprogram Snowflake ska kunna förinstalleras på alla allt-i-ett-datorer med ”Intel inside”.
Den snabba utvecklingen av läsplattor och pekskärmsdatorer spelar Nuiteq i händerna. Företagets pekskärmsprogram Snowflake ABC Suite har fått pris för sin pedagogiska enkelhet och väckt de stora pc-tillverkarnas nyfikenhet.

Snowflake är en interaktiv multitouch-applikation som hjälper barn att lära medan de leker. Den har utvecklats av holländaren Harry van der Veen, en inflyttad Skellefteåbo som pluggat på högskolan och startat företaget Nuiteq.

I våras utsågs Nuiteq till Årets företag 2013 i Skellefteå med motiveringen att Nuiteq är ett klart bevis på den kompetens och kreativitet som finns bland studenterna på Campus Skellefteå. Företaget har snabbt fått stora kunder som Nasa, 3M, NEC och Sharp”, skrev juryn men glömde bort pc-jätten Lenovo.

Nuiteq visade upp Snowflake tillsammans med Lenovo vid CES-mässan i Las Vegas i januari förra året. Det var en viktig händelse för Nuiteq som efter det blivit en erkänd leverantör på världsmarknaden för multitouch-lösningar.

Men det nya avtalet med Intel är troligen Nuiteqs största framgång. Det innebär att alla datortillverkare som bygger allt-i-ett-datorer på Intels teknik lätt kan förinstallera Snowflake.

Allt-i-ett-datorerna (AIO), där all hårdvara flyttats in i skärmen, är på stark frammarsch sedan drygt ett år tillbaka. Alla pc-tillverkare har nu AIO-datorer med pekskärm och med Intels storsatsning på AIO-teknik har den trenden en fast förankring.

Se nedan videoklipp om hur Snowflake funkar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)