JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Testpower tar över efter Yokogawa

Testpower tar över efter Yokogawa

Japanska test- och mätföretaget Yokogawa stänger Sverigekontoret men för kunderna innebär det ingen större förändring. Sverigechefen Johan Waldelius fortsätter sälja produkterna via sitt nya bolag Testpower.
– Vi har haft en pågående diskussion under ett antal år. Det här ger oss möjligheten att bredda och bli mer lokala, säger Johan Waldelius.

Yokogawa satsade stort på Sverige för ungefär femton år sedan när företaget hade produkter för telekomindustrin. Men på senare år har verksamheten smalnat av och framförallt fokuserat på energiområdet.

– Vi har byggt en plattform som är stabil och som har gått med vinst de tre senaste åren. Det här ger oss ny energi att satsa lite bredare.

Omsättningen ligger på 13 miljoner med en vinst på ungefär en halv miljon. Basen utgörs av oscilloskop och andra Yokogawaprodukter men det pågår förhandlingar om att ta in kompletterande fabrikat i sortimentet, som instrument för energieffektivisering.

– Vi ha också lierat oss med SP och det blir möjlighet för mer nätverkande med andra företag.

Johan Waldelius har arbetat på Yokogawa i tio år, de senaste sex åren som försäljningschef så för kunderna blir det inga större förändringar.

– Vi har varit ute och pratat med kunderna och även de större bolagen är villiga att acceptera Testpower som leverantörsbolag. Hade det inte varit så hade jag aldrig hoppat på det här.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)