JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lenovo intresserat av Blackberry
Kinesiska Lenovo vill köpa hela eller delar av den krisande smartmobiltillverkaren Blackberry men få tror att affären är genomförbar. Kanadensiska och amerikanska myndigheter, som är tunga användare av Blackberrys säkra smartmobiler, förväntas blockera affären.
Turerna kring den kanadensiska smartmobiltillverkaren Blackberry fortsätter. Den 23 september lade största ägaren Fairfax ett bud värt 4,9 miljarder dollar. Budet är dock inte bindande och löper ut den 4 november. Spekulationerna har gjort gällande att Fairfax ville få igång en budgivning men den enda spekulant som trätt fram är Lenovo. Det kinesiska företaget har skrivit på ett sekretessavtal för att få gå igenom Blackberrys böcker inför ett eventuellt bud.

Men de flesta bedömare är överens om att Lenovo inte har en chans att köpa Blackberry. Orsaken är att företagets mobiler anses så säkra att de används av både militärer och myndigheter, inklusive USA:s president.

Som exempel uppges att 470 000 av de 600 000 smartmobiler som det amerikanska försvarsdepartementet använder kommer från Blackberry och företaget har i dagarna fått sin nya modell Z10 godkänd av Nato.

Andra företag som figurerar i spekulationerna kring Blackberry är Cisco, Google och SAP.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)