JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bränsleceller är ”so bullshit”

Bränsleceller är ”so bullshit”

Uttalandet kom från Teslachefen, Elon Musk, när han invigde ett nytt servicecenter i München i veckan. Elbilar och batterier är framtiden, menar han.
Entreprenören Elon Musk – medgrundare av Tesla Motors, liksom Paypal – skräder sällan orden.

I veckan när han var i Tyskland för en invigningsceremoni påpekade Teslachefen att den tyska marknaden tillhör företagets viktigaste, eftersom landet uppskattar god ingenjörskraft.

– Så kan vi inte göra bra ifrån oss här är det inte ett bra tecken, sade Elon Musk, och tillade:

– Det är också ett land som man kan köra snabbt i, vilket är verkligt coolt.

Med det avslöjade Musk att företaget i framtiden kommer att erbjuda ett autobahnvänligt tillval till varje Tesla Model S i form av high-speed-tuning. Anledningen är att elbilen Tesla Model S hittills inte sålt tillräckligt bra i Tyskland.

Mot bakgrund av detta kan man fråga sig om Musk mässande över den elektriska bilens fullkomlighet gentemot andra ”gröna” tekniker i bilar, såsom bränsleceller som exempelvis Hyundai satsar på, är ett utfall av ren desperation.

– Det finns de som säger att elbilar aldrig kommer, men bränsleceller, å gud det är så mycket skitsnack. Det används bara för marknadsföring. Och vätgas är ganska farligt. Det passar i den övre delen av raketer, men inte i bilar, raljerade Elon Musk.

Klart är i varje fall att det nya "autobahnpaketet", som ska locka till sig tyska bilköpare, blir gratis för både nya och befintliga Teslaägare. Vad det kommer att bestå av ville Elon Musk däremot inte avslöja.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)