JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flygande draken en av fyra finalister
Vem vinner ett års coachning av Skypemedgrundaren Niklas Zennström och hans riskkapitalbolag Atomico? Priset riktar sig till svenska entreprenörer inom miljöteknik. Hittills har fyra finalister utsetts.
För tredje året i rad delas The Zennström Green Mentorship Award. Priset är skapat i syfte att lyfta fram det arbete som entreprenörer i Sverige gör för att motverka klimatförändringar. Vinnaren får under 2014 personligt mentorskap i affärsutvecklingsprocessen av entreprenören och investeraren Niklas Zennström.

De fyra finalisterna är:

Anders Jansson och hans team vid Minesto, som har utvecklat kraftverket Deep Green, en ny teknik för kraftgenerering ur långsamma havsströmmar och tidvatten. Tekniken har just testats utanför Nordirland (länk)

Erik Andersson och hans team vid Efficax Energy, som har utvecklat produkten SolarFlex, ett enkelt sätt att koppla solfångaren på taket till den befintliga varmvattenberedaren inomhus

Göran Folkesson och hans team vid Clean Motion, som utvecklat ett elfordon på tre hjul, Zbee, i ett extremt lätt material, vilket lett till minskad energiförbrukningen. Fordonet är klassat som en EU-moped, har plats för tre personer och cirka tio kilo bagage.

Jonas Norrma och hans team vid Green IT Homes, som utvecklat en IT-plattform som ökar energieffektiviteten i byggnader.

Tävlingen avgörs den 29:e november efter det att Niklas Zennström intervjuat alla finalister vars tekniker bedöms efter de fyra kriterierna: innovation, miljömässig hållbarhet, skalbarhet samt ledning och genomförande.

Vinnaren kommer att offentliggöras den 17:e decemper på konferencen DI Innovation.

Zennström Philanthropies startades av Niklas Zennström och det internationella riskkapitalbolag Atomico.



















MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)