JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Klockan dubblerar som oscilloskop

Klockor som innehåller en mobiltelefon har funnits i några år men den som sätter på sig Gabriel Anzziani kommande armbandsur har alltid ett oscilloskop till hands. Liksom en logikanalysator, en protokollsniffer och en vågformsgenerator.
Prestanda är inte den vassaste och man kan fundera på hur vettigt det är att ha instrumentet på handleden men nördfaktorn känns klart hög. Projektet kring oscilloskopklockan kan låta galet men har redan dragit in 69 000 dollar på Kickstarter vilket är mer än målet på 60 000 dollar.

Gabriel Anzziani har också genomfört ett liknade projekt tidigare med Xprotolab, ett instrument stort som ett cigarettpaket. Oscilloskopklockan har samma funktioner, förutom ett oscilloskop finns det logikanalysator, protokollsniffare och signalgenerator.

Logikanalysatorn har åtta kanaler och samplar med 16 MSa/s. Buffern är på 4094 byte. Protokollsniffaren klarar UART, SPI och I2C medan oscilloskopet är tvåkanaligt med en bandbredd på 200 kHz och en maximal samplingshastighet på 4 MSa/s. Signalgeneratorn är enkanalig, har åtta bitar och klarar 1 MHz.

Exakt hur probarna ska utformas är inte klart. Gabriel Anzziani har tre alternativ: det enklaste är att ha små prober som ryms i en liten ask och som kan hakas fast i nyckelringen. Ett annat alternativ  är att göra dem som ett fristående armband eller som själva klockarmbandet.

Instrumentet fungerar självklart också som klocka med alla de funktioner man kan förvänta sig.

Klockan har ett litiumjonbatteri på 400 mAh som laddas via en microUSB-kontakt.

Priset är satt till 150 dollar och tillverkningen beräknas komma igång i juni nästa år.

Mer info finns här: (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)