JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kablia adderar skräddarsydda fiberlösningar
Kablagetillverkaren Kablia i Övertorneå investerar i fiberoptisk produktion genom att köpa Kalix Fiberoptics maskiner och inventarier.
Kablia är sedan många år specialiserat på att tillverka kopparbaserade kablagelösningar. Visserligen har företaget hittills även levererat fiberlösningar, men produktionen har då skett hos partners.

– Vi har under en tid sett ett behov att själva kunna producera fiberlösningar i mindre och skräddarsydda serier. Vi har systematiskt letat efter möjliga kompletteringar till vår kablagetillverkning och är glada att finna denna lösning inom fiberoptik på nära håll, säger Anders Brismo, vd på Kablia i ett pressmeddelande.

Köpet av Kalix Fiberoptics maskiner och inventarier innebär att Kablia nu ska börja bygga om sina lokaler i Övertorneå för att få en mera komplett produktion av kablagelösningar i både koppar och fiber.

Produktionen av fiberlösningar väntas vara redo för start under mitten av det första kvartalet nästa år. Ingen köpeskilling uppges.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)