JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Billigaste Arduinolådan?

Även om Arduino och andra hobbykort är billiga är de ändå för dyrt att låta alla i en klass få ett eget kort att experimentera med. Amerikanen Harald Timmis har därför tagit fram BE Maker, en Arduinokompatibel experimentlåda med 600 extra komponenter, som kan bli ditt för bara 29 dollar. Inklusive frakt till Sverige.
- Det finns bra utvecklingspaket, som Arduinos eget, men också från pålitliga partners som Adafruit och Sparkfun. De kostar mellan 80 och 120 dollar vilket är ok för en person, men ska man ha en klassuppsättning är det för mycket. Och utbildningsmaterialet är normalt på engelska i form av en bok, det säger Harald Timms i den video på Indegogo där han försöker övertyga världen om att satsa pengar i hans projekt.

I skrivande stund har han dragit in 177 034 dollar. Det ursprungliga målet var 88 888 dollar och det återstår fortfarande 11 dagar (länk).

Den som lägger 29 dollar får det Arduinokompatibla kortet som lanserades för två månader sedan, kostar nio dollar och redan sålt i över 15 000 exemplar. Dessutom finns närmare 600 lösa komponenter som en LCD-display, transistorer, dioder, lysdioder, motstånd, kondensatorer, en mikrofon, en högtalare och LCD-modul av RGB-typ med 60 dioder.

Ett av tillvalen är BE Shield, en ”sköld” som bland annat innehåller en Ethernetport för att koppla upp BE Board till nätet.

Men inget kort är bättre än de hjälpmedel som får dig att snabbt komma igång. Till BE Kit en bok och 20 videolektioner. Allt kan bli ditt för 69 dollar inklusive frakt lovar Harald Timms. Förväntad leverans är februari nästa år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)