JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fairchild inför obsolet-stopp
Amerikanska Fairchild Semiconductor, känt för sina kraft- och mobilkretsar, tar kunderna på orden och inför ett stopp mot obsoleta komponenter – förutsatt att ett stopp inte är tvingande. Den nya policyn är bäst-i-klassen, hävdar företaget.
– Vi har fått tydliga indikationer från våra kunder att deras konstruktions- och produktionscykel påverkades negativt av vår rutin att låta produkter utgå ur sortimentet. Den återkopplingen har fått oss att ändra vår inställning, säger Vijay Ullal, verksamhetsansvarig på Fairchild i ett pressmeddelande.

Fortsättningsvis kommer inga kretsar från Fairchild att bli obsoleta, såvida inte företaget är tvingat att sluta tillverka dem. I samband med denna förändring utvidgar företaget även sin policy kring så  kallad livstids leverans av sina kretsar.  

Det innebär att om Fairchild av någon anledning tvingas att stoppa sin produktion av en viss produkt så erbjuds kunderna ändå en leveranstid på ytterligare 24 månader.  Upp till 12 månader efter stopp-beslutet kan en kund lägga en slutorder med leverans upp till ytterligare 12 månader senare.

Inget annat företag i halvledarindustrin kan matcha denna nya policyn med icke obsoleta produkter samt 24 månaders garanterad leverans, hävdar  Fairchild.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)