JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vad ska Apple göra med Primesense?

Vad ska Apple göra med Primesense?

Apple har förvärvat den israeliska sensorspecialisten Primesense Ltd för motsvarande 2,3 miljarder kronor. Nu spekuleras det vilt om vad Apple ska göra med Primesenses 3D-sensorer. Interaktiv tv? 3D-sensorer i Ipad?
Det har under en längre tid gått rykten om att Apple förhandlat med Primesense om ett förvärv, men först nu bekräftar Apple kort att så är fallet, rapporterar The Wall Street Journal.

Förvärvet bekräftas av Apples talesperson Kristin Huguet, men hon ger ingen förklaring eller bekräftar köpeskillningen, som av den israeliska tidningen Calcalist uppgår till 345 miljonder dollar, motsvarande närmare 2,3 miljarder kronor.

– Apple köper med jämna mellanrum upp mindre teknikföretag men vi brukar inte diskutera syftet eller planerna med förvärvet, säger Kristin Huguet till Wall Street Journal.

Primesense är mest känt för att ha utvecklat den 3D-sensor som Microsoft använder i sin bildanalyskamera Kinect, som framför allt används tillsammans med Microsofts spelkonsol Xbox.

Nu har Microsoft konstruerat en helt ny elektronik som gör Kinects rörelsesensor ännu snabbare och mer precis. Microsoft har redan gått över till det egendesignade chipet och lämnar nu samarbetet med Primesense. (Läs Elektroniktidningens artikel om det här.)

Nu är det Apples tur att utnyttja sensorkunskapen och patentportföljen hos Primesense.

Primesense har successivt lyckats minska storleken på sina sensorerna och 3D-systemen vilket inneburit att det går att tillverka så små 3D-skannrar att de kan användas tillsammans med surfplattor och smarta mobiler. (Länk till Primesense)

Det spekuleras också i att Apples förvärv av Primesense hänger samman med Apples planerade lansering av egna tv-apparatater. Med Primesenses rörelsesensorer kan Apple-tv bli interaktiv.

Här har Primesense ställt 27 vanliga frågor om sensorerna och gett svar på samtliga.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)