JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetooth 4.1 för IoT och Ipv6

Bluetooth 4.1 för IoT och Ipv6  

Bluetooth Special Interest Group SIG har nu släppt en länge efterfrågad uppdatering av den tre år gamla releasen Bluetooth 4.0. Med nya Bluetooth 4.1 tar man på allvar upp kampen om marknaden för Internet of Things.
– Vi har uppdaterat Bluetooth för att göra Bluetooth Smart-produkter snabbare och enklare med mindre manuell hantering. Vi fortsätter att utveckla Bluetooth-tekniken för att passa Internet of Things, säger Suke Jawanda på Bluetooth SIG i ett pressmeddelande.

Enligt informationen på Bluetooth sajt är Bluetooth 4.1 är anpassat till det nya internetprotokollet IPv6.

Bluetooth 4.1 är också anpassat till den nya mobila bredbandsstandarden LTE. Bluetooth och LTE-apparater ska kunna kommunicera säkert utan risk för bandstörningar.

En annan nyhet är att Bluetooth 4.1-enheter kan fungera både som nav och kringutrustning. En enhet kan ansluta till flera andra enheter samtidigt. Till exempel kan en smartklocka ta emot data från en pulsmätare och samtidigt fungera ihop med en smartmobil.

Den vanliga kritiken mot att Bluetooth-kretsarna inte är tillräckligt strömsnåla möter man i den nya releasen med automatisk nedkoppling när avståndet till andra Bluetoothenheter blir för stort. Först när de är inom räckhåll ansluts de på nytt.

Det betyder att Bluetooth kan vara påslaget hela tiden utan att man behöver riskera batteridränering.

Läs mer om nya Bluetooth 4.1 här.

I morgon är det sista dagen att lämna in bidragen till tävlingen om bästa Bluetooth-produkter och applikationer - Bluetooth Breakthrow Award.

Finalisterna presenteras den 6 januari på CES-mässan i Las Vegas och vinnaren koras under Mobile World Congress i Barcelona i februari.

 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)