JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Blackphone blir snackis i Barcelona

Blackphone blir snackis i Barcelona

Blackphone är en helt ny avlyssningssäker mobiltelefon för den vanliga privatmarknaden till ett normalt pris. På mobilmässan i Barcelona sista veckan i februari visas den upp och förhandsbeställningar tas emot.
Bakom Blackphone står tre erfarna it-expterter kända för sina engagemang inom kryptering och avlyssningssäker kommunikation – Phil Zimmermann, Jon Callas och Mike Janke från PGP och Silent Circle – samt Javier Agüera och Rodrigo Silva-Ramos från den spanska mobiltillverkaren Geeksphone.

– Blackphone är världens första smarta mobil som sätter personlig integritet och kontroll före allting annat. Före teleoperatörer, före annonsering. Blackphone ritar om kartan för personlig kommunikation, skriver det nya Schweizregistrerade företaget på sin hemsida. (Länk till Blackphones hemsida)

Phil Zimmermann (bilden) säger att han ägnat hela sin kärriär åt att arbeta fram emot lanseringen av säkra telefoner.

Ännu finns inga detaljer om hur krypteringen fungerar, till exempel mellan Blackphone och vanliga mobiler, eller vad det är för skillnad på Blackphone och Blackberrys kryptering eller Samsungs Knox.

Operativsystemet uppges vara en Androidvariant som fått namnet Private OS. Geeksphone, som ska bygga mobilen, är annars känt för att göra smarta mobiler med Firefox operatissystem.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)