JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vi har 3362 laddbara fordon i Sverige
Under januari tillkom det 140 laddbara fordon i Sverige, vilket innebär att det totalt fanns 3 362 stycken i fredags. Statistiken kommer från elbranschens intresseorganisation Power Circle.
- Jag är förvånad över att det inte blev en större ökning i januari. Sannolikt blir februari betydligt bättre. Det finns stora kundbeställningar på några av de populära modellerna, det är bara en fråga om när leveranserna dyker upp. Februari föregående år var en rekordmånad, och jag tror det rekordet slås inom kort, säger Power Circles vd Olle Johansson i ett pressmeddelande.

Januarisiffran på 140 kan jämföras med 164 i januari 2013.

Av de fordon som registrerades i januari var Mitsubishi Outlander PHEV vanligast följd av Volkswagen e-Up!

Inte helt oväntat är det företag och organisationer som äger majoriteten av alla laddbara fordon. Endast 16 procent är privatägda.

Och flest laddbara fordon finns i Stockholms län, nästan 1 300 fordon finns registrerade där.  

Power Circle publicerar varje månad utvalda delar av statistiken över beståndet av laddbara lätta fordon i Sverige. Statistiken sammanställs från en databas över Sveriges samtliga laddbara fordon (personbilar, lätta lastbilar och fyrhjuliga mc).

I databasen, som går att beställa i sin helhet, belyses bland annat olika laddstandarder, tekniska specifikationer specifika för elbilar och geografisk data för varje enskild bil, samt diverse prognoser.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)