JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ljusa utsikter för industrichip
Halvledare för industriella tillämpningar går mot ljusa tider efter bakslaget för två år sedan. Enligt analysfirman IHS fortsätter marknaden att växa i åtminstone fem år till.
Det handlar om en marknad som är värd nästan 37 miljarder dollar i år – elektroniska kretsar för styrning av byggnader och hushållsteknik, industriautomation, medicinteknik, kraftöverföring och andra industriella användningsområden.

Halvledartillverkarna ser misstänksamt på konsumentmarknaden medan halvledare för industrin verkar vara en mer vinstgivande inriktning.

Förra året tog industrimarknaden fart med en ökning på hela 11 procent till 33,7 miljarder dollar enligt IHS efter bakslaget 2012 när lågkonjunkturen lamslog Europa.

I år fortsätter uppgången med 9 procent till 36,8 miljarder dollar och sedan rullar det på i samma takt åtminstone fram till och med 2018, enligt IHS.

Uppgången i Europa leds av Tyskland, Frankrike, Schweiz, Sverige, Italien och Finland.

De fem största producent- och designländerna när det gäller industrikretsar är USA, Kina, Japan, Tyskland och Frankrike. Tillsammans står de för mer än 70 procent av tillverkningen av halvledare för industriell tillämpning.

Diagrammet nedan är från IHS Inc.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)