JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. SEE bjuder på innovationer

SEE bjuder på innovationer

En undervattensrobot och en cykelsimulator. Det är två svenska innovationer som kommer att visas upp i Kista på SEE-mässan om en dryg månad.
Undervattensroboten är utvecklad av studenter vid robotikprogrammet vid Mälardalens Högskola. Roboten kan användas för att lokalisera gifttunnor i Östersjön. Tunnorna ska sedan tas om hand för att säkra miljön för framtida generationer.

Roboten, som går under projektnamnet Naiad, kan även programmeras att söka efter exempelvis drunknade personer eller vrak

En annan innovation som kommer att gå att testa är ”Bike around”, en ”cykel” som används för att motivera demenssjuka att motionera samtidigt som den hjälper dem på traven att minnas platser och händelser från sitt förflutna.

Med hjälp av Google Streetview och en kupolformad skärm som omger cyklisten, kan hon eller han trampa runt i tidigare kända gatumiljöer och på så sätt väcka minnen till liv.

Bike around, som är utvecklad på Hälsoteknikcentrum vid Högskolan i Halmstad, har redan rönt stor uppmärksamhet vid mässor ibland annat Tokyo, Shanghai, Toronto och Berlin.

SEE går av stapeln 8-10 april i Kista. Mer information finns här (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)