JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Autoliv stänger i Motala
Bilsäkerhetsföretaget Autoliv stänger fabriken för aktiva säkerhetsprodukter i Motala. Verksamheten flyttas till företagets fabrik i Vårgårda.
– Vi gör det här av ekonomiska skäl, för att vi ska kunna ha kvar vår verksamhet i Sverige. Då måste två anläggningar bli en, säger Steve Rodé, global chef för Active Safety på Autoliv, till corren.se.

Flytten berör cirka 240 personer varav 170 fast anställda.

Fabriken i Vårgårda har cirka 650 anställda och personalen i Motala erbjuds nya jobb på orten. Flytten ska vara klar i slutet av nästa år.

Motalafabriken har rötterna i Luxor och tillverkningen av radio- och tv-apparater. Den verksamheten förvärvades så småningom av Nokia som startade en gemensam fabrik med Autoliv 1996 för just bilelektronik. 1998 köpte Autoliv ut Nokia och från 2008 är den helt inriktad på produkter för aktiv säkerhet. Tillverkningstakten ligger på cirka 5 miljoner elektronikenheter per år.

För att bibehålla konkurrenskraften har  Autoliv Electronics kontinuerligt investerat i fabriken som har en modern maskinpark med hög grad av automatisering. Det finns bland annat ett antal ytmonteringslinor och ett antal slutmonteringslinor för kamera- och radarsystem.

– Vi måste vara väldigt effektiva och ha hög automatisering. Det i sin tur kräver hög produktionsteknisk kompetens.

Det sade Autoliv Electronics vd Bo Wass när Elektroniktidningen besökte fabriken hösten 2012. Läs en längre artikel om verksamheten här (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)