JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mittuniversitetet lockar med automation
Till hösten stärker Mittuniversitetet sin högskoleingenjörsutbildning med  ett program för automationsingenjörer. Satsningen motiveras med att det finns en stor efterfrågan på den kompetensen inom energiproduktion och processindustri.
Utbildningen till automationsingenjör är ett treårigt program med start hösten 2014. Den är förlagd till Sundsvall, med möjlighet till både campus- och distansstudier, och den blir en av få svenska universitetsutbildningar inom automationsområdet.

Under utbildningen kommer stor vikt att läggs vid att studenterna ska vara anställningsbara direkt efter utbildningen. Den kommer till stor del att drivas i projektform, som gör att studenterna kommer i kontakt med verkliga problem och situationer .

– Vi står inför en utbyggnad av förnyelsebara energisystem och behovet av ingenjörer ökar. Våra ingenjörsprogram för energi, elkraft och automation kommer att ha ett nära samarbete med varandra, säger Hans-Erik Nilsson, dekan, Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier, i ett pressmeddelande.

Idag erbjuder Mittuniversitetet högskoleingenjörsutbildningar inom energi, elkraft, bygg, eko samt sportteknologi/maskin.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)