JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Världens mest kompakta flash

Världens mest kompakta flash

Japanska Toshiba är först i världen med att kunna tillverka flashminnen i 15 nm. Processtekniken som företaget utvecklat lagrar två bitar per minnescell. Planen är att kicka igång massproduktion under de närmaste dagarna.
Toshibas tillverkningsenhet Fab 5 i Yokkaichi står reda för att börja massproducera världens första NAND-minnen tillverkade i 15 nm. I slutet av april, alltså senast nästa vecka, ska minne som rymmer 128 Gbit börja spottas ut ur fabriken, lovar Toshiba.

Planen är att den nya processnoden ska ersätta den 19 nm-process som för dagen är Toshibas flaggskepp när det gäller NAND-tillverkning.

Minnena tillverkade i 15 nm kommer att ha samma skrivhastighet som de som är tillverkade i 19 nm. Överföringshastigheten däremot är 1,3 gånger snabbare än tidigare: 533 Mbit/s är via ett nytt och snabbare gränssnitt.

I Toshibas plan finns även  masstillverkning av flashminne i 15 nm som lagrar 3 bitar per minnescell, med start i juni i år. Parallellt med detta ska företaget utveckla styrenheter för inbyggda NAND-minnen.  
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)