JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Puskaric tar över Ericssons modem

Puskaric tar över Ericssons modem

Veteranen Robert Puskaric gör come back som chef för Ericssons modem, en post han tar över efter Mats Norin.
När Ericsson och ST-Microelectronics gick skilda vägar förra sommaren hamnade de tunna modemen hos Ericsson medan ST-Microelectronics tog hand om approcessorerna och äldre mobiltelefonprodukter.

De tunna modemen blev ett eget affärsområde och uppdraget för Mats Norin var rättframt, se till att bli en av det tre största leverantörerna av LTE-modem inom två år.

En viktig pusselbit för att nå dit är LTE-modemet M7450 som visades upp på Mobile World Congress i februari i fjol och som ska börja generera pengar under andra halvan av 2014.

M7450 har en digital krets för basbandet och en krets för rf-delen. Tillsammans med effektförstärkare, en krets för power management och några andra kringkretsar klarar modemet de fem mobilstandarderna LTE FDD/TDD, HSPA+, TD-SCDMA och GSM.

– Jämfört med det som var plattformsbolaget så har vi i dag full kontroll över hela produktionskedjan. Vi är vad man brukar kalla ”fabless” och bygger upp en egen organisation för att hantera logistik och produktionen.

Det sade Mats Norin i en längre intervju med Elektroniktidningen i november i fjol (länk).

Nu tar alltså Robert Puskaric över hans jobb. Robert Puskaric torde känna verksamheten mycket väl, han har bland annat varit chef för det som kallades plattformsbolaget mellan 2006-2009, den verksamhet i framförallt Lund som Ericsson lade i samriskbolaget ST-Ericsson i början av 2009.

Affärsenheten Modems sysselsätter runt 1800 personer inklusive konsulter varav cirka 800 finns i Lund.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)