JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 17 oktober 2019 VECKA 42

Sivers i millimetervågs-samarbete med Gapwaves

Kistabaserade Sivers Imas upp- och nedkonverterare för millimetervågsområdet ska integreras med Göteborgsföretaget Gapwaves platta antenner. Tanken är att underlätta för kunderna genom att erbjuda en mer komplett produkt.
När Sivers IMA runt 20007 började utveckla upp- och nedkonverterare till millimetervågslänkar trodde företaget att kunderna skulle köpa byggblocken för att själva stoppa in lokaloscillator och andra kringkomponenter. Det visade sig dock snabbt att de flesta vill göra så litet som möjligt själva Kunderna köper helst kompletta konvertrar inklusive lokaloscillator och diplexer.

Det beror till viss del på att frekvenserna är så höga att det är få som har tillräcklig kunskap för att designa egna kort, men också på att serierna än så länge är så små att det blir billigare.

I början av året skrev företaget ett samarbetsavtal med ett icke namngivet amerikanskt företag som utvecklar höghastighetsmodem (länk).

Nu har Sivers Ima tecknat ett liknande avtal med Chalmersavknoppningen Gapwaves. Företaget utvecklar vågledar- och antennprodukter baserade på den så kallade GAP-tekniken som härstammar från professor Per-Simon Kildahls forskning.

Genom att integrera radioenhet och antenn i en och samma produkt går det att anpassas delarna till varandra såväl elektriskt som mekanisk och termiskt. Det ger kortare utvecklingstider för kunder plus bättre prestanda och en billigare produkt, enligt Sivers Ima.

– Detta är ytterligare ett steg i bolagets strategi att samarbeta med de bästa leverantörerna av andra delblock i en radiolänkenhet, säger Sivers Imas vd Olle Westblom i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)