JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Barnmobilen blev succé på Kickstarter

Mobilsuccé på Kickstarter

Världens minsta mobiltelefon Tinitell, en svensk uppfinning som vann Venture Cup förra året, är klar för produktion efter en lyckad Kickstarter-kampanj som efter bara en vecka gett över 100 000 dollar.
Det är fortfarande tre veckor kvar innan Kickstarterkampanjen stängs men målet 100 000 dollar nåddes redan i början av den här veckan och man har kommit upp i 584 ”backers”.

Nu är uppfinnaren och företagsgrundaren Mats Horn redo att gå vidare och förbereda produktionen med mål att komma ut på marknaden i april nästa år.

Mats Horn vann förra året delfinalen i Venture Cup för östra Sverige och berättade då hur han kom på idén med Tinitell – en robust armbandsmobil för barn med röststyrning och gps.

- Idén föddes när jag och min kusin tappade bort mitt kusinbarn. Vi letade efter henne i en halv timme och var fullständigt vettskrämda för att hon hade drunknat eller trillat. Efter det började jag utveckla en mobiltelefon för barn som vanligtvis inte har mobiltelefoner, berättade Mats Horn.

Mobilen i sig är svår att tappa bort och den tålig och vattenavvisande.

Tinitell är baserat i Stockholm och har i dag tio anställda, varav tre på heltid. Företaget har fått finansiellt stöd av statliga Almi och vann dessutom 125 000 kronor förra året i Venture Cup-tävlingen.

Men det räckte inte och en ”crowdfundingkampanj” på Kickstarter låg närmast till hands.

Och där blev det succé direkt. Det tog bara en vecka innan målet på 100 000 dollar var nått och en ”community” på närmare 600 var skapad.

Kampanjen stäng torsdagen den 29 maj.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)