JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microchip köper Bluetoothkretsföretag

ISSCMicrochip köper Bluetoothföretag

Två miljarder kronor betalar Microchip för ISSC, en taiwanesisk tillverkare av systemkretsar för bluetooth till trådlösa möss, hörlurar, mobiltelefoner och diverse annat. Köpet sänker kostnaden för Microchips Bluetoothkomponenter och är en del av Microchips stärkning av sitt IoT-erbjudande.
Utöver konsumentprodukter, främst för trådlös audio, har ISSC på sistone bevisat sin IoT-värdighet genom design wins för ett antal inbyggda system inom hälsovård,  fysträning och säljterminaler.

Microchip har redan Bluetoothmoduler i sin portfölj, men de är byggda av andra företags kretsar.

– Nu kan vi sänka kostnaden på vår Bluetoothlösningar signifikant, säger Microchips Ganesh Moorthy.

Dessutom anser sig Microchip få bra programvara för Bluetooth med köpet.   

ISSC har 27 produkter i sin portfölj och 210 patent- och patentansökningar. Företaget omsatte 460 miljoner kronor i fjol och har 216 anställda, huvudsakligen i Taiwan.

Tidningen EE Times påpekar att ISSC saknar representation inom fordonselektronik som är en viktig nisch för Microchip. Dessutom finns ISSC:s alla kunder idag i Taiwan, Kina och Japan.

Styrkretsar, analoga kretsar och flash-kärnor finns i Microchips övriga sortiment idag, liksom Wifi-moduler.

Köpet, som Microchip genomför att låna nya pengar,  ska vara avslutat under fjärde kvartalet. Aktien gick upp med två procent efter nyheten.

Microchip är ett av företagen med ambitionen att erbjuda alla sorters kretsar som behövs för att bygga IoT-lösningar. Detta realiseras just nu i stor utsträckning via uppköp. I förra månaden köptes Supertex för 2,6 miljarder kronor. I fjol köpte man EqcoLogic och Novocell, och 2012 köpte man SMSC för 6,2 miljarder kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)