JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk teknik i Pioneers nya högtalare

Svensk teknik i Pioneers nya högtalare

”Anmärkningsvärd ljudkvalitet och precis ljudbild”. Det lovar japanska Pioneer som tagit hjälp av Uppsalabaserade Dirac för att utveckla nya datorhögtalare.
− Både Dirac och Pioneer har lång erfarenhet av att utveckla audioprodukter av hög kvalitet och vi är glada att Dirac HD Sound nu används i Pioneers högpresterande högtalare. Samarbetet med Pioneer och det nyligen tillkännagivna samarbetet med Volvo visar på den stora flexibiliteten i vår ljudteknik, säger Steve Hase på Dirac i ett pressmeddelande.

De första högtalarna med Diracs teknik blir Pioneers Desk Live-serie. Det är en serie högtalare för både vanliga datoranvändare och ljudentusiaster med höga krav på prestanda och stil. Den första modellen kommer att lanseras på den japanska marknaden i juli och kommer att följas upp av andra högtalarmodeller och marknader.

Dirac HD Sound är en avancerad digital ljudoptimeringsteknik som använder sig av impulssvars- och frekvenssvarsoptimering.

Dirac Research är ett forsknings- och utvecklingsföretag som specialiserat sig på högpresterande digital ljudoptimering, rumskorrigering och ljudfältssyntes. Företaget grundades 2001 av forskare från Uppsala universitet. Med Diracs teknik har kunder som BMW, Bentley, Rolls Royce och Datasat Digital Entertainment uppnått  förbättrad ljudkvalitet i sina system. Förutom huvudkontoret i Uppsala har Dirac Research även kontor i Tokyo, Detroit, Seoul och Shanghai.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)