JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson hyllat i Paris
I förra veckan vann Ericsson franska Electrons d’Or 2014 produktkategori ”Best Power and Energy Conversion”, som sägs vara en av Europas mest eftertraktade utmärkelse inom elektronikindustrin. Det är företagets tredje generation digitala POL-omvandlare BMR463-25A, med inbyggd självkompensering, som hyllas.
Utmärkelsen Electrons d’Or tilldelas den bästa innovationen i fler produktkategorier än kraft, några exempel är displayer, styrkretsar, rf-kretsar samt test och mät. Likaså delas pris ut till det mest innovativa franska uppstartsföretaget.

I år tog alltså Ericsson hem kraftkategorin med sin POL-omvandlare BMR463-25A, som har en effekttäthet på hela 28,44W/cm3 vilket ger en utström som är 25 procent högre än föregående modell med samma fotavtryck (länk).

– Att vinna detta prestigefyllda pris är ännu ett bevis på att vi har en världsledande forsknings och utvecklingsteam, säger Patrick Le Fèvre, marknadsansvarig på Ericsson Power Modules, bland annat i ett pressmeddelande.

Electrons d’Or delades ut för 17:e gången på FIEEC (Fédération des industries électriques, électroniques et de communication) in Paris.
 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)