JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microchip vill köpa brittisk Bluetoothspecialist

Microchip vill köpa brittisk Bluetoothspecialist

Amerikanska Microchip för diskussioner med CSR om ett möjligt förvärv. Företagen har samarbetat sedan en tid och CSR:s kunnande inom Bluetooth skulle bredda Microchips kunnande inom sakernas Internet.
Microchip har köpt en rad företag de senaste åren och så sent som i maj pungade företaget ut med två miljarder kronor för taiwanesiska ISSC som tillverkar systemkretsar för Bluetooth till trådlösa möss, hörlurar, mobiltelefoner och diverse annat (länk).

Trots att den affären inte ens är avslutad så läckte det i slutet av förra veckan ut uppgifter att Microchip vill köpa Cambridge Silicon Radio, CSR. Bägge parter bekräftade snabbt uppgifterna men framhåller också att diskussionerna är på ett tidigt stadium och att det inte är säkert att de leder till någon affär.

Hur som helst så släppte Microchip en Buetoothmodul i slutet av juni som baseras på CSR:s teknik för Bluetooth 4.0 och Bluetooth Low Energy (länk).

Modulen som är dryga två kvadratcentimeter och 2,5 mm tjock ska enligt Microchip klara flera års drift från ett batteri. Modulen passar för hushållsautomation, vitvaror, medicinsk utrustning, bärbar utrustning, märktaggar, fjärrkontroller, puls- och närhetssensorbaserade system liksom industritillämpningar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)