JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Utvecklingshjälp till Västsvenska företag

Utvecklingshjälp till västsvenska företag

Fram till den 22 oktober kan små och medelstora företag i Västra Götaland söka utvecklingspengar från Västra Götalandsregionen för projekt som stärker företagets internationella konkurrenskraft eller bidrar till en mer energieffektiv produktion och konsumtion.
Sedan start har över 300 företag sökt finansiering och ungefär hälften har fått finansiering. Det finns två typer av ”FoU-kort” att söka:

FoU-kort Avancerat är på maximalt 500 000 kronor i stöd till forskningsprojekt som ska hjälpa företaget att ta fram ny vetenskaplig kunskap och kompetens för att utveckla tjänster, varor och processer.

Resultatet ska ge tydliga konkurrensfördelar till exempel i form av utveckling av ny kunskap, förbättrad pris/prestanda i förhållande till konkurrenter, stärkta immateriella tillgångar eller lägre tillverkningskostad.

FoU-kort Bas är på maximalt 50 000 kronor och ska gå till att undersöka vilka FoU-insatser som behövs inom företaget för att utveckla ny kunskap för specifika marknadsbehov. Man kan skicka in ansökningar löpande under året.

I båda fallen är det fråga om en delfinansiering. Västra Götalandsregionen täcker kostnaderna för insatser utförda av forskningsinstitut och universitet, högskolor eller andra organisationer med forskningskompetens som företagen valt att samarbeta med. Företaget måste svara för en lika stor del, kontant eller i form av egen arbetstid.

Ett av de företag som fått FoU-kort är Heliospectra som utvecklar intelligenta LED-lampor för växthus.

Mer information och FoU-korten finns här (länk):
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)