JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Liten robot för materialhantering

Liten robot för materialhantering

15 procent mindre celler och 10 procent snabbare. Så lanseras IRB 1200, en ny ABB-robot för materialhantering och maskinunderhåll.
IRB 1200 finns i två varianter där modellen med 700 mm räckvidd har en lastkapacitet på upp till 7 kg medan modellen med större räckvidd – 900 mm – klarar en belastning på upp till 5 kg. Båda versionerna kan monteras i valfritt läge och har skyddsklass IP 40 som standard. Skyddsklass IP 67 finns som tillval.

Det är ingen offset i den andra axeln vilket innebär att roboten kan placeras mycket nära arbetsstycket och ändå vara fullt funktionell. En särskild fördel med denna långa räckvidd är att den möjliggör en betydligt kompaktare installation där roboten monteras i taket i en liten cell, till exempel när den används för bearbetning av elektronikkomponenter eller slipning.

De släta ytorna gör den lätt att hålla ren och underhålla vid bland annat användning av CNC-maskiner och materialhantering inom livsmedelsindustrin.

Tio elledningar och fyra kanaler för tryckluft kan kopplas till roboten antingen via sidoportar eller inbyggda kontakter. Det finns även en Ethernet-port som underlättar integration med annan utrustning. Dessa anslutningar är dragna inuti roboten från en punkt mycket nära armens ände och hela vägen ner till sockeln. På så sätt minskar robotens yttermått.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)