JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Marknadsfönster öppnat för svensk legering
Linköpingsföretaget Impact Coatings, som utvecklat en beläggningsmetod som kan ersätta guld på elektriska kontakter, har skrivit ett tvåårigt samarbetsavtal med FCI Electronics som därmed ska kommersialisera det svenska företagets kontaktbeläggning.
Impact Coatings ytbeläggning Silver MaxPhase ersätter guld på elektriska kontakter. Lösningen ger lägre kostnad och bättre ledningsförmåga. Genom att man använder PVD (physical vapor deposition) istället för elektroplätering minskar hanteringen av giftiga kemikalier i produktionen, hävdar företaget.
FCI Electronics är en av världens största tillverkare av elektriska kontakter och kontaktsystem. Det färska avtalet innebär att FCI ska marknadsföra och sälja elektriska kontakter med Impact Coatings ytbeläggning, kallad Silver MaxPhase, till sina kunder.

Impact Coatings är garanterat en intäkt på 150 000 euro för tjänster under samarbetets första år. Det svenska företaget ska stötta FCI med tekniskt kunnande, säljstöd och kapacitet för framställning av kundprover. Avsikten är att skapa en efterfrågan som motiverar FCI att investera i beläggningssystem från Impact Coatings.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)