JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Peter Magnusson molnchef på Oracle

Peter MagnussonPeter Magnusson molnchef på Oracle

Svensken Peter Magnusson – grundare av framgångsrika Sicsavknoppningen Virtutech och senare molnchef på Google – har övertalats att bli chef för Oracles molnverksamhet. Hans titel är senior vice president of cloud development.
– Det som lockade mig var möjligheten att få komma in som hög chef och få ett verkligt inflytande på vad Oracle gör inom området, säger han till tidningen Wall Street Journal som anser att rekryteringen av ett såpass känt namn visar att Oracle sätter hög prioritet på sin molnplattform.

Oracle har nyss redovisat stora planer på att bygga och rulla ut nya molntjänster baserade på sin databasteknik och på sin programplattform Java. Det sägs pågå en massiv värvningskampanj inom företagets molnavdelning.

Enligt Wall Street Journal var Peter Magnusson initialt skeptisk till Oracles förmåga att övervinna vissa hinder i molnplattformsbranschen.

Det sade han till sin numera närmaste överordnade, produktutvecklingschefen Thomas Kurian, och till Oracles vd Larry Ellison.

– Men Thomas och Larry bearbetade mig ganska hårt om att Oracle var redo för en seriös satsning, säger han till Wall Street Journal.

Peter Manusson har nu jobbat på Oracle i två veckor. Han slutade på Google i februari efter att ha jobbat med Googles molnteknik App Engine i drygt tre år.

Därefter gjorde han en mellanlandning på uppstartföretaget Snapchat för att utveckla det företagets tekniska plattform. Där blev han dock lika kortlivad som ett bildmeddelande på Snapchats sociala app.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)