JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mångmiljardbud på CSR
Amerikanska Qualcomm är villigt att betala knappt 20 miljarder kronor för brittiska Bluetooth- och wlan-pionjären CSR. Budet kommer två månader efter det att ett närmande från processorspecialisten Microchip fått nobben.
Qualcomm är världens största tillverkare av kretsar till mobiltelefoner och surfplattor men saknar viktig kompetens när det gäller sakernas Internet, IoT. Det är den luckan som CRS nu ska fylla igen.

Företaget grundades 1998 för att utveckla Bluetoothkretsar till mobiltelefoner och hörlurar. Så småningom breddades produktportföljen med wlan och annan radioteknik.

I takt med att Bluetooth och wlan blivit standardfunktioner i mobilerna har priserna pressats i botten och CSR sålde den delen av verksamheten för två år sedan till Samsung för 310 miljoner dollar (länk).

CSR har därefter satsat på fem områden: Bluetooth Low Energy, ljudteknik, infotainment för bilar, inomhusnavigation och printerteknik.

Qualcomms bud på 2,5 miljarder dollar är den näst största affären hittills i år, bara Infineons köp i augusti av International Rectifier för 3 miljarder dollar är större (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)