JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Aluwave börjar tillverka LED-moduler i Kina
Mölndalsföretaget Aluwave – som utvecklar och tillverkar skräddarsydd lysdiodsbelysning – har startat en produktionsanläggning Kina genom det nybildade företaget Qingdao Aluwave Lighting Technology. De första LED-lösningarna ska levereras i slutet av 2014.
För tre år sedan startade Aluwave egen tillverkning av skräddarsydda LED-moduler i Mölndal. I början på detta år växlade företaget upp till ytterligare en ytmonteringslina, vilket i ett slag fyrdubblade den svenska produktionskapaciteten (länk).

Företagets senaste drag är att etablerar en produktionsanläggning i Kina. Anledningen är att ett flertal multinationella kunder frågat efter lokala leveranser till sina monteringsanläggningar i landet.

– Det känns även som ett naturligt steg för oss just nu då både bolaget och omfattningen på våra affärer växer. Redan idag har vi flera leverantörer i Kina vad gäller tillbehör, glas och gjutgods till de armaturer som vi utvecklar till våra kunder, säger Jonas Stålhandske, vd på företaget, i ett pressmeddelande.

Och han fortsätter:

–    Nu skapar vi en mer formell nod i landet, där vi applicerar vår kvalitetsstyrning i Sverige på en helt nystartad produktionsverksamhet i Kina.

Aluwave knoppades av från Chalmers Innovation år 2005 för att kommersialisera ett keramiskt substrat med mycket goda värmeledningsegenskaper. Här kan du läsa mer om hur företaget tre år senare ändrade affärsidé – till att istället utveckla färdiga lysdiodsmoduler (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)