JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kulicke & Soffa köper Assembléon

Kulicke & Soffa köper Assembléon

Nederländska Assembléon tar nu samma väg som konkurrenten Siplace i och med att företaget köps upp av ett asiatiskt företag som tillverkar maskiner för kapsling av halvledarkomponenter. Medan Siplace köptes av ASMPT är det Kulicke & Soffa som förvärvar Assembleon. För svenska Mycronic innebär det med största sannolikhet ökad konkurrens.
Det svävade länge ett stort osäkerhetsmoln över Assembléon innan riskkapitalbolaget H2 Equity Partners slog till och köpte 80 procent av aktierna i december 2010 (länk). Resten av ägandet behöll Philips.

Nu får Assembléon en industriell partner i from av Singaporebaserade Kulicke & Soffa som förvärvat 100 procent av bolaget för 98 miljoner dollar. K&S utvecklar maskiner för kapsling av halvledarkomponenter inklusive lysdioder. Det finns många potentiella synergieffekter mellan de två områdena vilket inte minst bevisats av Hong Kongbaserade ASMPT:s köp av Siemens verksamhet inom området i augusti 2010 (länk), det som i dagligt tal går namnet Siplace.

Huvuddelen av Assembléons 400 anställda finns i nederländska Veldhoven, men företaget har också kontor i USA, Singapore och Kina. Företaget omsatte cirka 90 miljoner dollar under verksamhetsåret 2014 vilket är i samma storleksordning som Mycronics SMT-verksamhet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)