JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cablevision erbjuder wifi-telefoni
Ett abonnemang som bara går att använda via wifi – det startar operatören Cablevision i New York-området i februari. Wifibasstationerna är redan utrullade – de står hemma hos Cablevisions Internetkunder.
Kunderna har wifi-routers med dubbla nät. Det ena är avsett för att lånas ut till förbipasserande.

Standarden Passpoint gör det möjligt för de förbipasserande att automatiskt logga in, och att sömlöst hoppa mellan surfpunkterna medan de talar i sina mobiler.

Cablevision har för närvarande 1,1 miljoner wifibasstationer kring New York, huvudsakligen hos sina abonnenter. Ända sedan 2007 har företaget bjudit sina kunder på varandras wifi när de passerat varandras hem.

Freewheel heter det nya abonnemanget i vilket ingår fria sms, fri surf och fria samtal. Det kostar 10 dollar i månaden om du har Cablevision som internetoperatör.  Annars kostar det 30 dollar.

Funktionaliteten är sämre än mobilnätstelefoni när det gäller just mobilitet, det vill säga telefoni på rörlig fot, som under bilåkning. Stillastående kan ljudkvaliteten vara högre.

I nästa fas ska Cablevision börja erbjuda sin tjänst i fler delar av USA. Tjänsten kräver för närvarande en Motorola Moto G-telefon, men en app är på väg som ska göra varje telefon kompatibel.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)