JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tabula kastar in handduken

Tabula kastar in handduken

Enligt ett rykte som inte förnekats av företaget kommer FPGA-utmanaren Tabula att lägga ner verksamheten. Semiwiki har pratat med några anställda som blivit uppsagda till den 24 mars. Trots att företaget har tagit in 215 miljoner dollar och fått uppbackning av Intel visade sig företagets så kallade spacetime-arkitektur allt för svårbemästrad för att generera några större intäkter.
Tabula grundades 2003 av Steve Teig som innan dess var teknikchef på Cadence. Företaget använder samma SRAM-baserade arkitektur som Xilinx och Altera men har ett unikt sätt att koppla ihop uppslagstabellerna, LUT:arna.

Tekniken kallas Spacetime och förstaget beskriver det som att uppslagstabellerna förutom att ha förbindelse med sina grannar som ligger i samma plan även har kontakt med den uppslagstabell som finns ovanför och under. Dessutom går det att spara åtta olika varianter av innehållet på uppslagstabellernas in- och utgångar, och dessa kan laddas mycket snabbt.

Faktiskt med hela 2 GHz vilket ska ge ett prestandalyft motsvarande ungefär två processnoder.

Hur det fungerar i praktiken ska man inte behöva fundera över. För användarna ska kretsarna i Abax-familjen se ut som vilka FPGA:er som helst, bortsett från att de är större och snabbare. Åtminstone är det vad som utlovas i reklamen.

Men i praktiken har de visat sig vara svårbemästrade och företaget har på senare år nischat in sig mot snabb seriell kommunikation på 100 Gbit/s.

Så sent som i oktober lanserade företaget en helt ny verifieringsmetod som skulle spara upp till 70 procent av tiden jämfört med konventionella lösningar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)