JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. NXP-krets styr sensorer i Lenovotelefon

NXP-krets styr sensorer i Lenovotelefon

Smarttelefonen Lenovo Vibe X2 Pro överlämnar hanteringen av alla sina sensorer till NXP:s styrkrets LPC54100. Det konstaterar NXP stolt i ett pressmeddelande.
– Always-on är den nya trenden i smarttelefoner, säger Leo Liu på kinesiska elektroniktillverkaren Lenevo i ett pressmeddelande.

Tanken är att man genom att aldrig stänga av sensorer för exempelvis rörelse, orientering, position, röst och ljusintensitet, ska ge telefonen ett aktivt sinne för sin omgivning, vilket i sin tur enligt Lenovo öppnar många möjligheter till innovation.

När LPC54100 sköter sensorerna behöver de aldrig stänga av sig, men drar ändå inte särskilt mycket ström. Det är i alla fall vad NXP sagt till Lenovo, som tyckt det låtit alldeles utmärkt och valt den till att sköta sensorerna i Vibe X2 Pro, som  släpps i april.

Det sitter upp till 12 sensorer i dagens smarttelefoner och dem säger sig LPC54100 kunna lyssna av kontinuerligt på bara 3 µA och behandla data ifrån på bara 55 µA/MHz. Om telefonens huvudprocessor skötte jobbet – som idag – skulle den dra mer.

CPU:n i LPC54100 är en Cortex-M4. Den kan inte bara samla in sensordata, utan också hjälpa till att tolka dem för exempelvis geststyrning. Den är dessutom i egenskap av processor programmerbar och kan implementera eventuella framtida nya idéer kring sensorfunktioner i mjukvara.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)