JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norrköping får EMC-labb
När Whirlpool nu lägger ned utveckling och tillverkning av mikrovågsugnar i Norrköping blir det en hel del utrustning över, det gäller exempelvis EMC-labbet som doneras till universitetet.
– Vi är väldigt tacksamma över labbet som kommer att användas för utbildning inom elektronikdesign. Labbet möjliggör laborationer i avancerad miljö och kommer att öka kvaliteten i undervisningen, säger Michael Hörnquist, professor och proprefekt på Institutionen för teknik och naturvetenskap på Linköpings universitet, i ett pressmeddelande.

– Dessutom har projektet skapat goda relationer till Combitech som vi hoppas ska leda till ökad samverkan och gemensamma forskningsprojekt.

Det var i januari förra året som den amerikanska vitvarujätten meddelade att fabriken i Norrköping med 323 anställda skulle läggas ned. Fabriken tillverkade ungefär en halv miljon enheter  per år vilket ansågs vara för litet. Redan hösten 2012 togs beslutet att avveckla kretskortstillverkningen på orten.

Konsultföretaget Combitech – som har i uppdrag att hjälpa de drabbade att hitta nya arbeten – har tillsammans med Norrköpings kommun förhandlat om donationen. Labbet är halvdämpat och arbetet med att flytta det till universitetets lokaler ska starta så snart som möjligt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)