JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sista chansen för svenska kiselkarbidprojekt
Nu har Vinnova och Energimyndigheten öppnat den sista planerade utlysningen för stöd till utveckling av kiselkarbidprojekt. Den första gjordes för drygt tre år sedan. Hittills är det främst storbolag som sökt och fått anslag, även om mindre företag också visat framfötterna på senare tid.
Utlysningen heter ”Industridrivna FoU-projekt och SiC Power Center” och görs halvårsvis. Den första utlysningen gjordes hösten 2011 och det sista sker alltså nu.

Genom åren är det främst stora företag som Alstom, Volvo och Bombardier som beviljats projektpengar, där kiselkarbid för energieffektiva tillämpningar står i fokus. På senare tid har dock även mindre företag som exempelvis Eskilstuna Elektronikpartner,  Stockholmsföretaget Elektronikkonsult samt Seps Technology i Sundsvall engagerat sig och fått del av projektpengarna
.

Utlysningen riktar sig till industriföretag med för projektet relevant verksamhet i Sverige. Likaså är det viktigt att företaget har förutsättningar att skapa näringslivsverksamhet i Sverige samt kan bidra till omställningen av energisystemet.

I de projekt som vinner gehör ska företagen arbeta med och beställa arbete av Acreo inom forskningscentrumet SiC Power Center, som bedrivs i samverkan mellan Acreo, Swerea Kimab och KTH.

Sista ansökningsdag för den nu aktuella utlysningen är kl 14.00 den 29 april.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)