JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson trappar upp patentstriden med Apple
Telekomjätten Ericsson har stämt Apple för patentintrång i Tyskland, Storbritannien och Nederländerna. Stämningarna är en upptrappning av den strid som pågår i USA sedan början av året.
När förhandlingarna mellan Ericsson och Apple om patentavgifter bröt samman i januari vände sig Apple till en kalifornisk domstol med några av patenten och bad den skriva under på att Apple överhuvudtaget inte inkräktar på patenten ifråga.

Ericsson svarade med att gå till en annan domstol – i Texas, ett distrikt som historiskt är välvilligt inställt till patentinnehavare i IPR-konflikter – och bad den avgöra en annan fråga: om Ericssons licensvillkor är rättvisa, rimliga och ickediskriminerande (FRAND) (länk).

I slutet av februari vände sig Ericsson till den amerikanska handelsmyndigheten ITC med en begäran att Apple inte skulle få sälja vissa modeller i USA. Ericsson kastade samtidigt in fler patent i konflikten.

I slutet av april vann Apple en delseger när en domare slog fast att det inte fanns någon rättslig grund för Ericsson att tvinga Apple att ta en licens på portföljnivå.

Nu utvidgar alltså Ericsson konflikten till Europa genom att stämma Apple i Tyskland, Storbritannien och Nederländerna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)