JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Powercell får ny vd
Per Wassén, nuvarande ordföranden för svenska bränslecellsbolaget Powercell, blir vd när Magnus Henell lämnar företaget.
Per Wassén har varit styrelseordförande i Volvoavknopparen Powercell sedan bolagets start 2008. Han har en bakgrund inom Volvokoncernen.

henell
Magnus Henell
Efter fem år i bolaget väljer Magnus Henell att lämna  Powercell för att anta nya utmaningar, som pressmeddelandet från Powercell uttrycker det. Under en övergångsperiod kommer Magnus Henell att stötta bolaget med den expertis han samlat på sig genom åren.

– Jag har haft fem intensiva och intressanta år och jag kommer alltid att tro på och brinna för Powercell och den positiva påverkan som bolaget och dess produkter kommer att bidra med, säger Magnus Henell.

– Powercell står inför en full industrialisering/kommersialisering och det är en lämplig period att lämna över ledningen av bolaget.

powercell_per_wassen_125
Per Wassén
– Vi tackar Magnus Henell för det enastående arbete han har utfört och det han har åstadkommit för bolaget under dessa år och önskar honom all lycka till i sina nya utmaningar, säger Per Wassén.

– Det ska bli oerhört spännande och att ta över stafettpinnen och driva företaget vidare på den linjen vi tillsammans arbetat fram.
Magnus Jonsson, idag styrelseledamot, tar över ordförandeskapet.  Han har varit styrelseledamot i bolaget sedan 2012 har lång erfarenhet ifrån framförallt fordonsindustrin.

Powercell utvecklar sedan ett decennium  elgeneratorer med bränsleceller och reformerteknologi lämplig för både existerande och framtida bränslesystem. Bränslecellssystemet är initialt anpassat som elkraftförsörjning inom telekomindustrin.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)