JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cypress köper ISSI
Efter en tid av spekulationer att Cypress köp av ISSI skulle stoppas av konkurrensmyndigheterna ser det nu ut som att affären blir av. Cypress lovar att sälja av delar av ISSI – om det blir nödvändigt – för att få igenom affären.
Cirkusen kring ISS började i mitten av maj efter  att en grupp kinesiska investerare lagt ett bud på 19,25 dollar per aktie för ISSI. Cypress styrelse skickade då ett öppet brev till ISSI:s ägare att företaget gärna hade blivit kontaktat angående en affär. I brevet indikerade Cypress att företaget var berett att betala 50 cent mer, det vill säga 19,75 dollar per aktie (länk).

Efter ett antal turer där framförallt ledningen för ISSI var bekymrade över att konkurrensmyndigheterna i USA och Tyskland skulle stoppa affären, lovar nu Cypress att sälja ISSI:s verksamhet inom SRAM – om så blir nödvändigt.

Cypress har också sockrat budet en aning till 20,25 dollar per aktie vilket värderar ISSI till knappt 660 miljoner dollar.

Köpet av ISSI blir Cypress andra affär på kort tid, efter fusionen med Spansion i december för 1,6 miljarder dollar (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)